A szépség és egészség forrása.

Ayurveda főzőtanfolyam - Ízek, imák, India III. – Indiai streetfood – Jóga és meditáció az étkezésben

 

Szeretnél betekintést nyerni az indiai konyhaművészet egzotikus világába?  Kurzusainkon elsajátíthatod az elméleti alapokat, aktív részese lehetsz az ételek elkészítésének, és ami talán a legfontosabb, meg is eheted, amit elkészítettél. A főzéshez semmit sem kell magaddal hoznod, mi biztosítjuk az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, sőt, jegyzetet is kapsz, ami tartalmazza az aznap elkészült finomságok receptjeit.


3. rész Szabdzsik/főételek & Ájurvéda és a főzés
A tanfolyam az Ízek, imák, India – 4 részes főzőtanfolyam sorozat része. Elvégezhető önmagában is, de természetesen a legteljesebb kép és a legtöbb gyakorlati tapasztalat akkor szerezhető, ha a résztvevő az összes kurzust elvégzi.


A számtalan sós csemege, rágcsálnivaló, különleges szósz és mártás elkészítése mellett az is kiderül, mi köze van a főzésnek a jógához és a meditációhoz. A nagy népszerűségnek örvendő csatnik nálunk is egyre inkább teret hódítanak. A mártások vagy mustár helyett is fogyasztható fűszeres szószok kiemelik az ételek ízét, gazdagabbá, színesebbé teszik az étkezés élményét. A hüvelyesekből, tejtermékekből készült sós csemegék pedig izgalmas kiegészítők, melyek nemcsak a családi asztalhoz, hanem az indiai utcák forgatagához is hozzá tartoznak. A finomságok elkészítése közben beszélgetünk a főzésről, mint jógafolyamatról, és megismerheted az indiai konyhakultúra hátterét adó meditációt.


Elkészített ételek
-Szamósza
-Dahi bara
-Kathmir vada
-Körtecsatni
-Mangócsatni
-Kápia csatni
-Szezámos, tamarindos paradicsomcsatni


Időtartam: kb. 4 óra


Hirdetett dátumok:

- június 30. (14.00 - 18.00 h)

- szeptember 08. (14.00 - 18.00 h)

 


Ár: 11 990 Ft


Ha unod már a hagyományos sós pogácsát, és új ízekkel szeretnéd elkápráztatni a családod, vagy váratlan vendégek érkezésekor nincs ötleted, hogy mit kínálj, itt a helyed!

 

Jelentkezés